Voorwasmachine Rhima PRM7

Voorwasmachine Rhima PRM7

Art. 2712
Gerelateerde producten

De voorwasmachines PRM-7 Green (en PRM-6 Green) vormen een innovatieve en milieubewuste oplossing voor de afwaskeuken. De toestellen worden aangesloten op het afvoerwater van een RHIMA-doorschuifmachine en gebruiken dit om voor te spoelen.

Hierdoor nemen ze de rol van een voorspoeldouche over. Door gebruikmaking van het afvoerwater van de doorschuifmachine is een PRM-toestel erg kostenefficiënt: lage aansluitwaarde (pomp van slechts 900 W), minder waterverbruik in vergelijking met een voorspoeldouche, besparing van vaatwasmiddel, personeelsbesparingen.

5155 € incl. BTW 4260 € excl. BTW

Omschrijving

​De voorwasmachine PRM 7 Green is zowel geschikt voor lijn- als hoekopstelling, in combinatie met de doorschuifmachine WD-7 Green Plus. Tevens is dit toestel volledig dubbelwandig en geïsoleerd (inclusief de kap).

In een traditionele opstelling maken we gebruik van een aanvoertafel met spoelbak en voorspoeldouche, een doorschuifvaatwasmachine en een afvoertafel. De vaat wordt met de voorspoeldouche voorgespoeld, waarbij veel water wordt verbruikt. Dit is vers warm water dat direct naar de afvoer gaat. Veldstudies hebben aangetoond dat het gemiddeld om 4 tot 6 liter per korf gaat. Dat is zonde.

Bovendien heeft het water van de voorspoel­douche vaak niet de juiste temperatuur en worden met name de holle vaatstukken slecht voorgespoeld. Dit betekent dat het water van de doorschuifmachine al snel vervuild kan raken en het wasmiddelverbruik toeneemt, waardoor de kosten stijgen en het milieu extra belast wordt. De RHIMA PRM-6 GREEN en PRM-7 GREEN voorwasmachines lossen in combinatie met respectievelijk een RHIMA doorschuifmachine WD-6 GREEN en WD-7 GREEN deze zorgen op! Handmatig voordouchen met een voorspoeldouche is niet meer nodig en uw vaatwasresultaat is prachtig.

In de RHIMA voorspoelmachine PRM GREEN wordt het afvoerwater van de doorschuifmachine opgevangen en hergebruikt. In de PRM wordt géén wasmiddel gedoseerd. Met het warme water met actief wasmiddel wordt de – niet voorgespoelde – vaat voorgewassen in een programma van 30 seconden: zowel van onder als van boven. Vanuit de PRM GREEN, optioneel verkrijgbaar met automatische kap en autostart, schuift u de korf in de RHIMA doorschuifmachine WD-6 GREEN of WD-7 GREEN. Deze machine is nu in kortere tijd in staat een schitterend wasresultaat te realiseren. Volgens de DIN 10512b dient de wascontacttijd 90 seconden te bedragen. De RHIMA PRM GREEN verlengt deze wascontacttijd, waardoor de wastijd van de doorschuifmachine verkort kan worden. Hierdoor neemt de capaciteit van uw installatie toe.

Tevens blijft het water van de doorschuifmachine langer schoon, omdat holle serviesstukken als soepkommen ook aan de onderzijde worden voorgewassen. Hierdoor blijft het eindresultaat langer optimaal. Voor licht vervuilde vaat kan de voorwasmachine overgeslagen worden. Dit om flexibiliteit en veelzijdigheid te bevorderen.

Natuurlijk vereist een RHIMA PRM-6 GREEN of PRM-7 GREEN een investering. Een terugverdientijd van minder dan twee jaar is echter zeer realistisch. Uw besparingen op water, wasmiddel, electriciteit en arbeidskosten zijn zo hoog, dat uw investering in een RHIMA PRM GREEN voorwasmachine zeer rationeel is.

Hide info

Technische kenmerken

Manufacturer:
Rhima
Type vaatwasser (type servies):
Universeel
Type vaatwasser (laadsysteem):
Doorschuifmachine
Materiaal buitenafwerking:
Roestvrij staal
Kleur behuizing:
Roestvrij staal
Breedte:
660 mm
Diepte:
657 mm
Hoogte:
1540 mm
Gewicht:
94.5 kg
Inhoud wastank:
45 liter
Breedte met verpakking:
765 mm
Diepte met verpakking:
805 mm
Hoogte met verpakking:
1650 mm
Gewicht met verpakking:
105 kg
Elektrische voeding:
400 V / 3 fasen / 50 Hz
Maximaal verbruik:
900 W
Compabiliteit met GN-containers:
Ja
GN-formaat, aantal:
1/1 GN
Geluidsniveau:
64 dB
Type garantie:
Volledige garantie (onderdelen, componenten, service)
Garantie:
12 maanden
Certif.:
PRM7
Hoogte laadruimte:
500 mm
Steunen:
Poten
Aantal poten:
4
Type bediening:
Elektromechanisch
Bedieningspaneel:
Buiten
Aantal programma's:
1
Tijd programma, min.:
30 sec.
Tijd programma, max.:
30 sec.
Materiaal wastank:
RVS
Pompcapaciteit:
0.9 kW
Druk watertoevoer, kPa:
300 kPa
Hoogte poten afstelbaar:
Ja
Hide info

Vragen en antwoorden

Voorwasmachine Rhima PRM7

Nog geen vragen gesteld

Stel uw eigen vraag

Gelieve alle velden in te vullen. Het antwoord op een niet-openbare vraag wordt verzonden naar uw email adres. Controleer het opgegeven email adres nogmaals.

Ons vragen-beleid

Hide info